دانشنامه ناریا
چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



آشنایی با علائم افسردگی خفیف و مختصر

بیشتر ما گاهی وقت‌ها احساس غم و رخوت می‌کنیم و به هیچ کار و فعالیتی رغبت نداریم، حتی به فعالیت‌های لذت بخش. دچار شدن به نشانه‌های خفیف افسردگی در واقع پاسخ طبیعی آدمی به فشارهای متعدد زندگی است. موفق نبودن در تحصیل، کار یا ازدواج، از دست دادن عزیزان یا آگاهی از این‌که بیماری یا پیری توان ما را تحلیل می‌برد از جمله موقعیت‌هایی هستند که اغلب موجب بروز افسردگی می‌شوند. افسردگی تنها زمانی حالت بیماری به ‌خود می‌گیرد یا به‌اصطلاح نابه‌هنجار تلقی می‌شود که در عملکرد عادی و به‌هنجار ما اختلال ایجاد کند و هفته‌ها بدون وقفه ادامه یابد.

تشخیص افسردگی خفیف کار چندان ساده ای نیست چرا که بسیاری از علائم آن می تواند شبیه به واکنش های احساسی عادی و معمول به نظر برسد.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوزتودی، در حالی‌که به نظر می رسد، افسردگی خفیف مشکل جدی نیست اما تغییر در خلق و خو می تواند تشدید شود و اغلب تشخیص صحیح آن برای درمان افسردگی در مراحل اولیه حائز اهمیت است.

تغییرات قابل توجه در خلق و خو و رفتار می تواند نشان دهنده افسردگی خفیف باشد و همچنین می تواند حساسیت های فیزیکی را هم افزایش دهد.

 

از جمله علائم شایع آن می توان به مواردی چون تندخویی، افکار منفی، احساس غیرمعمول خستگی، احساس نا امیدی، احساس غمگین بودن، عدم تمرکز، احساس بی انگیزه بودن، تمایل به تنها بودن و داشتن بدن دردهای بی دلیل اشاره کرد.

تغییرات رفتاری نیز می تواند نشان دهنده افسردگی باشد. الگوی خواب تغییر می کند و اشتهای فرد افزایش یافته یا کم می شود. همچنین مبتلایان به افسردگی خفیف ممکن است به مصرف مواد مخدر رو آورند.

مراجعه به پزشک اغلب روش خوبی برای شروع مقابله با افسردگی است. پزشک می تواند ارزیابی کند که آیا افسردگی عامل بروز این علائم بوده و شدت بیماری را نیز تشخیص دهد. همچنین چندین تست آنلاین طراحی شده که قادر به تشخیص علائم افسردگی هستند. یکی از آنها پرسشنامه PHQ-۹ است که در سال ۱۹۹۹ طراحی شده است. این تست شامل ۹ پرسش است که پزشکان در بسیاری از کشورها برای تشخیص و نوع افسردگی آنها را از بیمار خود می‌پرسند.

اغلب افسردگی خفیف با اعمال تغییرات کوچکی در سبک زندگی قابل درمان است. این راهکارها شامل تغییر در الگوی خواب و رژیم غذایی یا بهبود توازن بین کار و زندگی روزمره است.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۷ افسردگی علت اصلی بیماری و از کار افتادگی در سراسر جهان بوده است. همچنین افسردگی می تواند طیف وسیعی داشته باشد چرا که یک عامل منحصر در بروز آن نقش ندارد.

زنان بیش از مردان احتمال دارد دچار افسردگی شوند. نظرات متفاوتی در این مورد مطرح شده که از آن جمله می توان به بلوغ، بارداری و قاعدگی اشاره کرد.

* آمارها در کشورهای مختلف متفاوت است اما افسردگی در گروه‌های زیر شایع تر است:

افرادی که دچار ورشکستگی اقتصادی شده‌اند

 افرادی که به بیماری های جسمی و مزمن مبتلا هستند

 در کودکانی که والدین مبتلا به افسردگی دارند

 در افراد مبتلا به دیگر انواع بیماری های روانی همچون اضطراب

بسیاری از داروها هم می توانند موجب بروز افسردگی شوند.

شادی در ۲۵ - فرو - ۱۳۹۷

پاسخ دادن