مواد لازم برای تهیه کوفته ترخون و مرزه:
گوشت چرخ کرده بدون چربی |
۵۰۰ گرم |
برنج |
۱۵۰ گرم (۱ پیمانه) |
لپه |
۱۵۰ گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه |
به میزان لازم |
پیاز داغ |
۲ قاشق سوپخوری |
سبزی معطر و خردکرده (نعنا، جعفری، پیازچه، تره و شوید) |
۳۵۰ گرم |
ترخون و مرزه |
۱۵۰ گرم |
تخم مرغ |
۱ عدد |
زعفران حل کرده |
۱ قاشق چایخوری |
آلو بخارای خیس کرده |
۲۰۰ گرم |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته :
روغن |
۳ قاشق سوپخوری |
پیاز داغ |
۲ قاشق سوپخوری |
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق سوپخوری |
آب |
به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته ترخون و مرزه :
گوشت را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه، کاملاً ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند. برنج را از قبل بخیسانید و لپه را بپزید. حالا لپه، برنج، پیازداغ، سبزی، ترخون و مرزه، تخم مرغ و زعفران را بیفزائید و دوباره کاملاً ورز دهید.
اینک از مواد کوفته، هر بار به اندازه یک پرتقال بردارید و در میان آن، چند آلو و قدری پیاز داغ قرار دهید. سپس کوفته را جمع نمائید و در سس در حال جوش قرار دهید. پس از اتمام کار، شعله را ملایم کنید و درِ قابلمه را نیمه باز بگذارید و به مدت تقریبی یک ساعت بپزید.
روش تهیه سس کوفته :
در قابلمه مناسبی، پیازداغ را همراه با رب گوجه فرنگی در روغن تفت دهید و آب را بیفزائید. قدری فلفل و زردچوبه به آن بیفزائید و پس از آن که آب کاملاً جوشید، سس آماده است.
یادآوری: یادتان باشد که آب، باید روی تمام کوفته ها را بپوشاند.