دانشنامه ناریا
پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



https://www.nariya.ir/wp-content/uploads/2011/08/android-nariya.jpg

سیستم عامل نوظهور اندروید با تکیه بر قابلیت های فنی بالا و بستر بسیار مناسبی که برای اجرای برنامه های کاربردی سنگین و پیشرفته فراهم آورده توانسته در مدت زمان اندکی سهم قابل توجهی از بازار موبایل را در اختیار بگیرد.
اندروید سیستم عامل سنگینی بوده و برای استفاده روان از آن باید گوشی را انتخاب کنید که حداقل از پردازنده ۸۰۰ مگاهرتز و رم ۲۵۶ بهره ببرد.

گوشی های Galaxy Gio , Galaxy Ace شرکت سامسونگ با مشخصات فوق عرضه می شوند. گوشی های فوق تنها بازی های نسبتا سبکی مثل Angry bird را به صورت روان اجرا می کنند (Galaxy Gio در بعضی از مراحل کم می آورد و کمی از روانی بازی کاسته می شود ولی Galaxy ace به دلیل بهره گیری از پردازنده گرافیکی یا GPU مشکلی در اجرای روان این بازی ندارد)
نکته : به هیچ عنوان سراغ گوشی هایی که از پردازنده ۶۰۰ مگاهرتزی برخوردارند نروید – مثل HTC wildfire s و Galaxy fit و Galaxy mini و ….

همانطور که گفتیم این سیستم عامل آنقدر سنگین است که می توان آن را با ویندوز ۹۸ و یا حتی با کمی اغراق با Xp مقایسه کرد به همین دلیل برای اطمینان از اجرای تمامی نرم افزارها و بازی هایی که برای سیستم عامل عرضه شده اند باید گوشی شما حداقل پردازنده ۱۰۰۰ مگاهرتزی و رم ۵۱۲ مگابایتی داشته باشد به اضافه پردازنده گرافیکی یا GPU . به عنوان نمونه می توان به samsung i9000 , HTC Desire , HTC HD2 اشاره کرد.
پردازنده گرافیکی یا Gpu در موبایل ، نقش کارت گرافیک در کامپیوتر را ایفا می کند و موبایل هایی که پردازنده گرافیکی مجزا ندارند (مانند Galaxy Gio) در حقیقت مثل مادربرد هایی هستند که گرافیک Onboard دارند و CPU وظیفه پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد.
GPU = Graphic processor unit یا واحد پردازشگر گرافیک

سیستم عامل اندروید هنوز در اول راه است از این رو هنوز با کاستی های فراوانی رو به روست به طوری که حتی ورژن ۲٫۲٫۱ که به Froyo معروف است دارای نرم افزار پخش ویدئوهایی با پسوند FLV,MP4,Divx,WMV و … نیست و برای پخش این فرمت ها باید نرم افزارهای جانبی (مثل Best V Player , Rock player) نصب کنید که هیچ یک از این نرم افزارها متعلق به شرکت گوگل نیستند و هر کدام از آنها مشکلات و کاستی های خاص خود را دارد.
نکته : اندروید برای هر کدام از ورژن های خود اسم می گذارد به طوری که ورژن ۱٫۶ Donut و ۲٫۱ Eclair و ۲٫۲ Froyo نامیده می شود.

همچنین کیفیت پخش ویدئو در اندروید پایین است به طوری که فیلم ها تا حدودی پیکسل پیکسل ( نقطه نقطه) نمایش داده می شوند. عکس ها هم از این قائده جدا نیستند به طوری که اگر روی عکسی با بالاترین رزولیشن هم زوم کنید کیفیت عکس به طور قابل ملاحظه ای پایین می آید.
نکته : گوشی های سطح بالا یا High end اندرویدی مثل Galaxy tab , i9000 که از پردازشگر ۱Ghz و رم ۵۱۲ و همچنین پردازشگر گرافیکی مجزا بهره می برند ، فیلم ها را با بهترین کیفیت پخش می کنند (حتی فیلم های HD)
در گوشی های اندرویدی اگر روی عکسی با بهترین کیفیت و رزولیشن هم زوم کنید ، کیفیت آن افت قابل ملاحظه ای می کند. همچنین این را در نظر داشته باشید که ویندوز موبایل با پردازنده ۶۲۴ و رم ۱۲۸ ، توانایی مشابهی با گوشی های اندرویدی فوق در اختیارتان می گذارد – به نوعی می توان گفت اندروید منابع سیستم را هدر می دهد و برای رسیدن به کارایی مناسب به سخت افزار قوی تری نیاز دارد.

در نقطه مقابل اندروید ، ویندوز موبایل قرار دارد که برای کارهای مولتی مدیا انتخاب اول است و از اکثر فرمتهای تصویری ازجمله Mp4 , Divx , Xvid , WMV پشتیبانی می کند
کیفیت پخش بالایی دارد (مثل کامپیوتر) و ویدئوها را بسیار با کیفیت و روان پخش می کند.
گوشی ویندوز موبایل مورد تست Samsung i900 بود که از پردازنده ۶۲۴ مگاهرتز و رم ۱۲۸ مگابایتی بهره می برد و پردازنده گرافیکی هم نداشت. (با اینکه سخت افزار آن نسبت به Galaxy Gio ضعیف تر است ولی ویدئو ها را با کیفیت بسیار بالاتری پخش می کند)

سیستم عامل سیمبیان هم که ابتدا برای اجرا روی سخت افزارهای خیلی ضعیف ( رم ۸ و پردازنده ۶۶ مگاهرتز) طراحی و ساخته شده بود ، امروزه روی موبایل هایی که حداقل از سی پی یو ۴۲۴ و رم ۱۲۸ مگابایتی بهره می برند بسیار سریع و روان کار می کند و علاوه برا اینکه امکانات بالایی را در اختیار کاربر قرار می دهد نرم افزارهای زیادی نیز برای آن عرضه شده است.قابلیت پخش فیلم در این سیستم عامل چندان زیاد نیست و از پس ویدئو های حجیم (۱۰۰ یا ۲۰۰ مگابایت یا بیشتر) بر نمی آید ، این در حالیست که چنین ویدئو هایی در ویندوز موبایل به راحتی و با حداکثر کیفیت اجرا می شوند.
همچنین اندرویدی های گران قیمت نیز به راحتی از پس آن برمی آیند ولی حتی N8 که سرآمد گوشی های سیمبیان است نیز نمی تواند فیلم های حجیم و رزولیشن بالا را پخش کند

کیفیت عکاسی
ویندوز موبایل و مخصوصا اندروید به علت سنگینی و حجم بالا امکان گرفتن عکسهای با کیفیت را ندارند ، به طوری که تفاوتی بین عکس گوشی های ۸ و ۵ مگاپیکسلی وجود ندارد و در هر صورت کیفیت عکس ها نا امید کننده خواهد بود و دوربین ۸ مگاپیکسلی فقط رزولیشن یا تفکیک پذیری بالاتری ارائه خواهد داد نه کیفیت بالاتر
بی شک برنده این قسمت گوشی های مجهز به سیمبیان هستند و تمام گوشی هایی که از این سیستم عامل بهره می برند (Nokia , Sony Ericsson) عکسهای بسیار بهتری نسبت به ویندوز موبایل و خصوصا اندروید می گیرند.(کیفیت عکس گوشی های اندروید بسیار پایین است و عکس هایی که با این نوع گوشی ها می گیرید دچار عوجاج شده و همه چیز کج و ماوج به نظر می رسد. دلیلش این است که حتی پردازنده ۱ گیگاهرتزی سونی اریکسون X10 هم برایش کم است و این مشکل فقط در اندرویدی هایی که از پردازنده دو هسته بهره می برند وجود نخواهد داشت – مثل Samsung i9100)
نمونه عکس ANDROID در اینجا به اتوموبیل واقع در عکس نگاه کنید- خودرو کاملا از حالت طبیعی خارج شده

همانطور که دیدید با آنکه دوربین گوشی های سونی اریکسون از بهترین های بازار است ولی به خاطر بهره گیری X10 از اندروید ، کیفیت عکس های این گوشی بسیار پایین است. در مقابل ، Vivaz با دوربین ۸ مگاپیکسلی کیفیت عکس بسیار خوبی را ارئه می دهد و دلیلش هم بهره گیری Vivaz از سیمبیان است هرچند پردازنده ضعیف تری نسبت به X10 دارد
پس اگر کیفیت عکس و راحتی در استفاده برایتان در اولویت قرار دارد فقط به سیمبیان و گوشی هایی که سیستم عامل ندارند مثل سامسونگ Pixon 12 فکر کنید.( Pixon 12 دوربینی است که به گوشی متصل شده)

مدیریت منابع
در مورد مدیریت منابع رم ، هم ویندوز موبایل و هم سیمبیان به خوبی عمل می کنند ولی اندروید از این مهم عاجز است به طوری که اگر برنامه ای را باز کنید و سپس ببندید ، باز هم حافظه ای که به آن اختصاص یافته خالی نمی شود و پس از باز کردن و بستن چند برنامه ، حافظه گوشی پر می شود و در نتیجه عملکرد گوشی کند شده و گاها قفل می کند.
برای رفع این مشکل باید گاه و بیگاه حافظه رم را به صورت دستی پاک کنید – برای این منظور کلید وسط گوشی را چند ثانیه نگه دارید و سپس گزینه مدیریت کارها و بعد از آن سربرگ مدیر Ram و بعد از آن حذف حافظه را انتخاب کنید

شادی در ۲۳ - مرد - ۱۳۹۰

۲ دیدگاه تاکنون

  1. امیرحسین گفت:

    سلام
    ممنون بخاطر مقایسه مفید و واقعیتان.
    من دو گوشی N82 و Galaxy S Plus دارم . با اینکه از نوکیا ان-۸۲ با CPU Dual 330MHz مگاهرتزی و سیمبین آن بسیار رازی هستم ولی امکانات این سامسونگ با سیستم عامل اندروید و CPU 1.4GHz بسیار رازی تر هستم بــــجـــــز دوربین کم کیفیت سامسونگ!!

پاسخ دادن