دانشنامه ناریا
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



pakdamani

یکی از ملاک هایی انتخاب همسر که هم در کتب دینی و هم در مباحث روان شناسی مورد تأکید قرار گرفته، ملاک پاکدامنی است. پاکدامنی به معنای دوری از آلودگی ها و روابط نامشروع جنسی، خویشتن داری و مقاومت در برابر وسوسه ها و محرک های غریزه جنسی و نیز نداشتن سابقه طولانی از رفتارها و دوستی های غیر اخلاقی است.

اما پیش از هر چیز باید بدانیم پاکدامنی چه پیامدهایی دارد که این قدر نسبت به آن توصیه شده است. از مهم ترین پیامدهای عفت و پاکدامنی می توان به این موارد اشاره کرد.

انرژی روانی بیشتر :

افرادی که پیش از ازدواج با جنس مخالف رابطه ای ندارند، ذهنشان را درگیر مسائل حاشیه ای نکرده و به جای صرف وقت و انرژی خود در مورد روابط نامشروع، انرژی خود را برای مسائل مهمی مانند کار، تحصیل یا رسیدگی به امور خانوادگی سرمایه گذاری کرده و بنابراین از همسالان خود پیشی می گیرند.

اعتقاد متقابل همسران:

فردی که تا قبل از ازدواج عفت و پاکدامنی خود را حفظ کرده، نسبت به همسر خود نیز اعتماد بیشتری داشته و متقابلاً همسرش نیز به وی اعتماد دارد. این اعتماد متقابل از شروط اصلی یک زندگی زناشویی موفقیت آمیز به شمار می رود.

احساس رهایی و آزادی:

شاید در نگاه اول افرادی که دوستی های غیراخلاقی دارند، افرادی آزاد و روشنفکر به نظر آیند، اما چطور می توان فردی را که در بند و اسارت غرایز است، آزادی دانست؟ این افراد می کوشند تا عمل نادرست خود را به وسیله ژست های روشن فکرانه توجیه کنند آزادی واقعی از آن کسی است که توانسته کنترل جسم خود را به دست گرفته و ورای غرایز عمل کند.

نداشتن نگرانی درباره ابتلا به بیماری:

با توجه به روند رو به رشد بیماری های مقاربتی غیرقابل درمان از جمله ایدز و هپاتیت در جهان، حفاظت از خود در برابر آنها ضروری به نظر می رسد. مهم ترین شیوه حفاظت انجام ندادن رفتارهای پر خطر مانند روابط نامشروع و استفاده از مواد مخدر است.

افزایش اعتماد به نفس:

فردی که می تواند در برابر وسوسه ها و محرک های جنسی مقاومت کند، دارای مهارتی است که بسیاری از افراد فاقد آن هستند یکی از مهم ترین عوامل موثر بر میزان اعتماد به نفس، باور فرد در کنترل موقعیت است.

اگر فرد بداند که می تواند موقعیتی را کنترل کند، این موضوع موجب افزایش اعتماد به نفس وی می شود.

توانایی برخورداری از عشق واقعی:

بیشتر روابطی که خیلی زود به صمیمیت جسمانی می انجامند، خیلی زود هم از هم می پاشند ممکن در آغاز آشنایی، میل جنسی با عشق اشتباه گرفته شده و نزدیکی جسمی زود هنگام مایع از ایجاد یک صمیمیت درست و بالغانه شود.

اما در روابطی که در آنها شناخت و همه چیز مقدم است، دخالت ندادن احساسات و غرایز، به فرد اجازه می دهد تا انتخاب صحیحی داشته و فرد ایده آل خود را بیابد.

کاهش خطر طلاق:

نتایج پژوهش ها نشان داده است که نرخ طلاق در خانواده هایی که زوجین بیش از ازدواج رابطه ای با جنس مخالف نداشته اند، ۶۳ درصد کمتر از خانواده هایی است که زوجین پیش از ازدواج با جنس مخالف رابطه دوستی داشته اند.

آرامش خاطر:

افرادی که به روابط نامشروع روی می آورند، چه قبل و چه بعد ازدواج آرامش خود را از دست می دهند از آنجایی که داشتن رابطه با جنس مخالف در دین و فرهنگ ما پسندیده نیست، فرد مجبور است که در این مورد به والدین و دوستان و آشنایان خود دروغ بگوید و زمان و انرژی زیادی را صرف ادامه این رابطه کند.

از طرف دیگر، بعد از ازدواج نیز چنین فردی مدام از این می ترسد که مبادا همسرش از سابقه وی مطلع شود و چون خودش با راستی وارد زندگی نشده، نسبت به همسرش نیز اعتماد نداشته و در تردید و دلواپسی به سر می برد.

ممکن در آغاز آشنایی، میل جنسی باعشق اشتباه گرفته شده و نزدیکی جسمی زود هنگام مانع از ایجاد یک صمیمیت درست شود.

اما در روابط شناخت محور دخالت ندادن احساسات و غرایز، به فرد اجازه می دهد تا انتخاب صحیحی داشته باشد.

شادی در ۱۶ - اسف - ۱۳۹۲

پاسخ دادن