مالت جو از سری غلات با طبع گرم است که سرشار از ویتامین های ب۱ ، ب۲ ، ب۳ ، ب۸ ، ای و کا است همچنین سرشار از منابع معدنی فسفر ، آهن و مس است. مالت از جوانه ی جو به دسا می آید. برای تبدیل دانه جو به مالت کافیست آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنیم سپس آب آن را گرفته و بگذاریم جوانه بزند.
• کسانی که یبوست دائم دارند روزی یک قاشق و شب وقت خواب مالت جو بخورند.
• قندخون را پائین میآورد روزی یک قاشق مصرف شود.
• زخم معده و اثنیعشر را التیام می دهد.
• طول عمر را زیاد میکند.
• از ساخته شدن سنگ صفرا جلوگیری میکند.
• برای کمردرد و پادرد مفید است.
• از ریزش مو جلوگیری میکند.
• لاغری را برطرف میسازد.
• برای واریس مفید میباشد.
• باعث رشد قد میشود.
• از سفیدشدن مو جلوگیری میکند.
• برای کسانی که تصلب شرایین دارند مفید میباشد.
• برای تقویت حافظه مفید است.
• زیادی ترشح غده تیروئید را برطرف میسازد.
• خشکی مو را برطرف میسازد.
• کلسترول خون را پایین میآورد.
• بیخوابی را درمان میکند.
• سوءهاضمه را از بین میبرد.
• خانمهای حامله از مصرف آن خودداری کنند چون باعث سقط جنین می شود.
• اساساً مالت به جوانههای غلات گفته میشود و لغتی است که به زبان فرانسوی و انگلیسی هم به همین نام نامیده میشود و در ایران هم مصطلح است و بیشتر به همین نام شنیده میشود. هروقت صحبت از مالت میشود مالت جو را در نظر می گیریم.
• مالت برای کمخونی، سوءهاضمه و رفع آب آوردن انساج بدن مفید است.
چون صحبت از جو شده است و مالت جو، جا دارد که در رابطه با مخمر آبجو مطالبی نوشته شود.
بعضی ها این را با آبجو اشتباه میگیرند. باید بگوییم که مخمرآبجو یک نوع قارچ است. قارچی بسیار مفید که دارای ویتامینهای گروه D , E , B میباشد و دارای آنزیمهای متعددی همچون پیسین، تریپسین، فسفاتاز، هیدروژناژ، کاتالاز، انورتین، زیمازو، پرتئازهای مختلف دارای پروتئین و گلوسیدها و لیپیدها و مواد معدنی میباشد. مخمر آبجو به صورت قرص یا پور در داروخانهها پیدا میشود و برای امراضی چون: کورک، گل مژه، جوش های صورت، سوءهاضمه، نفخ روده، گریپ، کمبود ویتامینهای B، حصبه، ذاتالریه و مرض قند مفید میباشد.