مواد لازم برای ۴ الی ۵ نفر :
گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان |
۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم |
برنج |
نصف پیمانه |
عدس |
۱ پیمانه |
کشک پاستوریزه |
۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر ۳ لیوان) |
زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز |
به میزان لازم |
سینه مرغ |
برای کوفته ریزه |
پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن |
به مقدار لازم |
نعناع داغ |
برای تزئین |
طرز تهیه :
یکی از غذاهای کردستان ، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .
که گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه می پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه میکنند و کشک سائیده شده درون آن میریزند و بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین میکنند کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده میکنند به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنید ، در چنین آشهایی که کشک مصرف میشود بهتر است که نمک ریخته نشود چون به قدر کافی کشکهای پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .
در این آش من بعد از پختن گوشت ،استخوانها را جدا کردم و گوشت را تکه تکه کرده و در آش ریختم .
منبع : ashpazierangin.blogfa.com